Vad är interim - frågor och svar

Frågor och svar – att hyra en konsult

Frågor och svar

Här svarar Flipr på vanliga frågor om interim som du som kund eller konsult kan ha nytta av.

Vad är skillnaden mellan interim och bemanning?

En interimskonsult är en egenföretagare som valt att byta livet som fastanställd till förmån för ett friare liv som giggare. En interimskonsult har lång erfarenhet och kan snabbt sätta sig in i företagets utmaningar och erbjuda kvalificerat stöd. Genom intressanta uppdrag i olika branscher accelererar också interimskonsulten sin egen karriär. När man talar om bemanning syftar man oftast på en anställd konsult på ett bemanningsbolag. Bemanningsbolagen erbjuder ofta allt från juniora konsulter till mer erfarna.

Vilka är de vanligaste interima rollerna som ni tillsätter?

Flipr tillsätter både specialister och chefer. På managementnivå har vi bland annat tillsatt HR-chef, Ekonomichef, CIO, Affärsområdeschef, IT-manager och CFO. När det gäller specialister har vi till exempel hyrt ut Business Controller, Redovisningsansvarig, Lönekonsult, HR-konsult, Financial Controller och Kommunikatör.

Inom vilka yrkesområden och branscher arbetar ni med uthyrning av interimskonsulter?

Flipr har historiskt sett jobbat inom de flesta branscher men är inriktade på Ekonomi, HR och Management.

Behöver jag ha eget bolag om jag vill jobba som interimskonsult hos Flipr?

Du behöver inte ha eget bolag för att arbeta som konsult hos Flipr, vi välkomnar också dig som föredrar att vara tidsbegränsat anställd hos Flipr under uppdragstiden.

Hur bygger ni ert konsultnätverk?

Vi på Flipr annonserar oftast våra lediga interimtjänster på Flipr.se, LinkedIn och Arbetsförmedlingen. Som en del av Maquire Group har Flipr tillgång till ett stort konsultnätverk både lokalt och nationellt. Utöver Fliprs seniora konsultchefer finns också researchers och kommunikatörer i teamet som stöttar processerna med search och annonsering i Sociala medier.

Tillsätter ni interima tjänster i Göteborg eller hela Sverige?

Fliprs huvudkontor ligger i centrala Göteborg och våra uppdrag finns främst i Göteborgsregionen men vi kan tillsätta uppdrag i hela landet och har bland annat konsulter i Skåne och Stockholm.

Vad är en interim chef?

Ofta anlitar man en interim chef under tiden man genomför en permanent rekrytering. Det kan också gälla ett behov av att driva förändring eller täcka upp för en längre frånvaro.

När ska man hyra en interimskonsult istället för att rekrytera?

En interimskonsult kan vara den perfekta lösningen för ett företag i förändring. Kanske har en nyckelmedarbetare slutat och man vill ta chansen att ta in en senior konsult som kan göra en utvärdering av verksamhetens behov innan man startar upp en rekrytering. Andra tillfällen kan vara om framtiden är svårförutsägbar. Det kan vara bättre med en flexibel konsultlösning i stället för att låsa upp sig i en anställning.

logo

Flipr Göteborg

Mässans gata 18 (vån 8)
412 51 Göteborg

+46 10 330 08 44
kontakt@flipr.se

Flipr Stockholm

Klarabergsviadukten 70
107 24 Stockholm

+46 10 330 08 44
kontakt@flipr.se

Följ oss

LinkedIn