Linda Malmborg – att vara interimskonsult

  Under våren fick vi i Jerries interimsteam kontakt med Linda Malmborg angående ett möjligt uppdrag på Kewab. Nu några månader senare träffades vi igen för att höra hur allting går på Kewab och hur är det är att jobba som interimskonsult.

  Vad var det som gjorde att du tog beslutet att bli egenkonsult?

  Jag har tidigare arbetat på Volvo och kommer senast från Northern Offshore Services där jag haft långa anställningar på 9 respektive 11 år. Jag trivdes väl på dessa arbetsplatser men min nyfikenhet och längtan efter förändring tog till slut över. Under de senaste åren har jag funderat på hur det skulle kännas att vara egenkonsult och i början på 2020 var timingen i livet perfekt.

  Målet är att bygga mitt eget konsultföretag på två ben där det ena är interimsuppdrag och det andra är löpande redovisningstjänster. På så sätt får jag det bästa av två världar – inblickar i nya spännande företag och stadiga återkommande uppdrag.

  Just nu har du ett interimsuppdrag på Kewab. Vad var det som lockade dig?

  Kewab är en koncern som sysslar med transportlösningar, maskintjänster samt levererar grus- och bergmaterial till anläggnings- och infrastruktursbranschen och som just nu befinner sig i expansion. Detta har lett till en omstrukturering av ekonomiavdelningen där vi flyttat hem funktionen från Värmland till Göteborg.

  Jag gillar snabba beslut och företag som agerar handlingskraftigt och det är precis vad som präglar Kewabs organisationskultur. Ingen dag är den andra lik när man jobbar med entreprenörer och mycket i min vardag handlar om att utveckla och effektivisera, vilket är väldigt kul.

  Hur kom du i kontakt med Jerrie?

  Jag har haft kontakt med Jerrie genom åren, dels när jag rekryterade på Northern Offshore Services, dels när jag själv var i behov av karriärcoaching. Uppdraget fick jag genom att jag delade ett inlägg på LinkedIn om att jag var redo för nästa uppdrag. Pierre Sander, VD på Jerrie, kontaktade mig kort efteråt och berättade om Kewabs värderingar och

  logo

  Flipr Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@flipr.se

  Flipr Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@flipr.se

  Följ oss

  LinkedIn