Joakim Björck – om att vara interimskonsult

  Joakim Björck har efter att ha varit Ekonomidirektör i många år, senast för Västra Götalandsregionen, valt att ta steget att bli interimskonsult. Just nu har han ett uppdrag där han arbetar med finansiering- och samverkansformer på Göteborg & Co. Joakim berättar vad det var som fick honom att ta steget att jobba som interimskonsult och hur han trivs i sin nuvarande roll.

  Efter att ha varit Ekonomidirektör i många år, senast för Västra Götalandsregionen, har du börjat jobba som interimskonsult. Vad fick dig att ta det steget?

  Jag ville dels kunna styra min egen tid mer än jag kunde göra tidigare dels att få en bättre balans i livet mellan fritid och arbete. Det som även lockade mig var att kunna få ägna mer tid åt ett fåtal uppdrag med en tydlig början och slut och som man får möjlighet att slutföra. Så blir det aldrig riktigt i en löpande verksamhet, där kommer det ständigt nya saker och man blir aldrig riktigt färdig.

  Att det blev som interimskonsult var nog faktiskt rena slumpen. Jag hade tänkt åta mig mindre uppdrag av olika slag, till exempel någon projektanställning, styrelseuppdrag eller liknande men har även tittat på interim.

  Att få börja och avsluta något och känna att 'nu lyckades vi', det triggas jag av.

  Just nu är du på Göteborg & Co, hur trivs du i rollen som konsult?

  Möjligheten att få börja hos Göteborg och Co kändes otroligt spännande och känslan att få vara med och bidra på ett positivt sätt känns både roligt och utmanande. Det har ju självklart sina för- och nackdelar med att vara konsult men jag trivs mycket bra. Det är dessutom fantastiskt roligt att få lära känna en helt ny bransch. Jag har även fått ett mycket varmt bemötande, alla har varit välkomnande och haft öppna armar. Här är otroligt bra folk med hög energinivå som är ambitiösa och branschkunniga. Mina uppdrag är både relevanta och intressanta och det känns meningsfullt att få vara med och bidra.

  logo

  Flipr Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@flipr.se

  Flipr Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@flipr.se

  Följ oss

  LinkedIn