Interim HR-konsult i ett producerande företag

  Jennie Andersson är erfaren konsult inom HR och har sedan oktober 2023 ett konsultuppdrag via Flipr som HR Manager på Plasman i Göteborg. Vi pratades vid för att lyssna in vilka utmaningar hon stött på, det största fördelarna med att jobba som interimskonsult samt vad som är viktigt att tänka på för att lyckas.

  Vad är de huvudsakliga utmaningarna och ansvarsområden som du som HR-chef stöter på i ett producerande företag, och hur skiljer sig din roll från HR i andra branscher?

  Den största utmaningen är att det händer så många olika saker under en dag i en producerande verksamhet och att arbetet är väldigt operativt. I en miljö där det är högt tempo och tiden är knapp är det viktigt att man ibland stannar upp och funderar över varför man göra vissa arbetsuppgifter. Ibland rapporteras exempelvis vissa saker för att man alltid gjort det men det kanske inte är någon som är intresserad av just de siffrorna längre. Jag tycker det är viktigt, oavsett roll, att man vågar ifrågasätta vissa av de arbetsuppgifter man gör – adderar detta något värde för organisationen? Om svaret är nej, då ska man kanske sluta göra den arbetsuppgiften. Att vara HR på ett tjänstemannaföretag har sina utmaningar men som HR i ett producerande bolag är min erfarenhet att arbetet är mycket mer hands-on.

  Jag trivs med flexibiliteten och att styra hur jag arbetar

  Jennie Andersson

  Giggare via Flipr

  Hur kommer det sig att du valt att jobba som interimskonsult? Och vad är det största fördelarna?

  Jag hade länge funderat på att testa att vara konsult innan jag tog steget. Jag gillar att känna att det jag gör kommer till nytta och det känns det som att jag gör som interimskonsult. Jag kommer in i ett läge där jag verkligen behövs. Jag trivs dessutom med möjligheten med att kunna ha flexibilitet och styra hur jag arbetar.

  Som konsult behöver man snabbt kunna sätta sig in i en ny verksamhet och bransch. Vad är viktigt att tänka på för att lyckas med det tycker du?

  Att vara inlyssnande och verkligen försöka förstå vad som efterfrågas just där. Det är viktigt att jag vet vad förväntningarna är för att jag ska kunna gör ett så bra jobb som möjligt. Som HR är min erfarenhet att du lyckas bäst om du är lyhörd på vad organisationen behöver och inte göra det du tycker att organisationen behöver. Ibland kan det vara samma sak men ofta sätts agendan på en högre nivå, vilket gör att du måste vara flexibel, ödmjuk och prestigelös. Det låter kanske självklart men det är så otroligt viktigt att vara just prestigelös och att inte känna att det viktiga är att jag får igenom mina idéer. För organisationens framfart spelar det ingen roll vems idé det är som löser ett problem.

  logo

  Flipr Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@flipr.se

  Flipr Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@flipr.se

  Följ oss

  LinkedIn