Hanna Grönberg, HR Manager på Sefina Pantbank – Om fördelarna med att ta in en interimskonsult

  Sefina Pantbank är Nordens största pantbank och har funnits sedan 1884. Hanna Grönberg som är HR Manager hyr just nu en HR-konsult via Flipr och hon ser många fördelar med att få in någon som med kort startsträcka kan stötta organisationen som just nu har många projekt i rullning.

  Just nu hyr ni en HR-konsult från Flipr. Vad ser du för fördelar med att ha en interimskonsult?

  Det finns massor med fördelar men framför allt att få in någon med kort startsträcka, hög kompetens och som också kan leverera och stötta i alla våra pågående projekt. Jag känner att det finns en höjd och senioritet kopplat till interimskonsult så för mig var det ett enkelt beslut att ta. Min förväntan är att man som interimskonsult kommer in som en frisk fläkt i organisationen med nya perspektiv och mycket erfarenhet. Linda som är HR-konsult hos oss på Sefina började i augusti och jag är verkligen supernöjd med både henne och vad hon tillför!

  Vad var det för situation som gjorde att ni behövde förstärka med en interimskonsult?

  Vi har en ambition att göra mer än vi har resurser till så vi behövde helt enkelt stöd för att driva fler projekt.

  Sefina Pantbank har funnits i över 100 år och befinner sig nu mitt i en spännande digitaliseringsresa – hur påverkar det ert HR-arbete?

  Det är en jättespännande verksamhet som har funnits länge men som måste fortsätta förnya sig för att hänga med i utvecklingen och följa kundernas behov. Utifrån ett HR-perspektiv handlar det om förändringsarbete och att jobba närmre affären  samt vara flexibel i att uppdatera arbetssätt och förväntningar. Allt är inte alltid som det varit. Vi har närmare 120 medarbetare och 20 butiker runtom i Sverige så där är det viktigt att vi inom HR är närvarande i verksamheterna och stöttar cheferna som är de som driver igenom besluten.

  Du verkar i en bransch som alla kanske inte känner till – vad var det som lockade dig?

  Jag har tidigare, bland annat under min karriär, jobbat med HR inom retail och är intresserad av att jobba gentemot kunder, ”B2C” samt att skapa upplevelser som kunder eller gäster har med sig. Det här är en fördjupning av det. Sefina som varumärke är spännande och är den moderna pantbanken just för att vi försöker ligga i framkant när det gäller utveckling, att följa kundernas beteende och därmed möta deras behov. Även om det finns en lång erfarenhet i bolaget och en väldigt stabil grund att stå på så är det fortfarande en resa i förändringsbenägenhet. På Sefina har vi otroligt duktiga medarbete med stark kompetens och det finns ett stort engagemang inom bolaget för det vi gör vilket är en jättefin kombination. Pantbanken och pantbanksvärlden var så klart något helt nytt för mig men ju mer jag har lärt mig under mina år desto mer spännande är det!

  Är det något annat du vill dela med dig av?

  Det är ett av de säkraste lånen man kan ta, du belånar endast på dina tillgångar i form av värdeföremål och får utbetalning direkt via swish. Något som kanske inte alla vet är att vi också säljer exklusiva föremål så som märkesväskor, armbandsur, guld/silver/diamantsmycken och mycket annat både online och i våra butiker!

  logo

  Flipr Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@flipr.se

  Flipr Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@flipr.se

  Följ oss

  LinkedIn